Skocz do zawartości


Zdjęcie

Karta graficzna


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 mati9730

mati9730
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Dołączył: 09 Aug 2011

Napisano 13 August 2011 - 14:04

Siema. Mój kumpel chcę zagrać w Lola, ale spotyka go taki problem - wyskakuje, że jego karta graficzna nie obsługuje pixel shader 2.0. Karta graficzna to radeon 9400, da się coś z tym zrobić czy tylko wymiana karty?

#2 mpxx24

mpxx24
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Dołączył: 23 Apr 2011

Napisano 13 August 2011 - 14:06

wymiana

btw. jesteś pewny, że to Radek '9400' ?

#3 Shershen

Shershen
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Dołączył: 05 Jun 2010

Napisano 13 August 2011 - 14:27

Radeon 9400? WTF? Chyba GeForce.
Btw. niech zainstaluje najnowsze sterowniki. Może pomoże.

@Down
Yyyy... Oskarżasz nas, że nie znamy "historii kart graficznych", lecz potwierdzasz, że 9400 istotnie nie istnieje?

#4 funk dla smaku

funk dla smaku

    gorzki niczym żołądkowa

  • Zasłużony
  • 1801 postów
  • Dołączył: 03 Feb 2011

Napisano 13 August 2011 - 14:49

@UP
Wyjdzcie jak nie znacie historii kart graficznych :<

Radka 9400 nie bylo chyba, nie pamietam.. byl 9600 i posiadal on shadery 2.0 Moze masz radka 9200/9250, on nie mial shaderow 2.0 a w systemie zle wyswietla?

@Shershen
Tak, bo jakbys mial mozg i widzial cos jak radeon 9400 z pytaniem o shadery 2.0 to raczej bys nie pomyslal o gf9400, poniewaz one maja shadery 4.0. Tak wiec skoncz pieprzyc :}


Dołączona grafika
This shit is gettin' scary, Y'all niggas best be wary




#5 Huzi

Huzi

    mutation, deviation!

  • Administrator techniczny
  • 682 postów
  • Dołączył: 31 Dec 2010

Napisano 13 August 2011 - 15:36

Radki z serii 9400 - nic takiego nie powstało do tej pory :P Pomiędzy Radkiem 9250 a 9600 była przepaść bez ani jednego modelu.
Co do Geforce: tak, jest taki model o numeracji 9400, ma shadery 4.0.

W każdym razie, czy to wyklucza, że chodzi o Geforce? Nie. U mnie na moim złomie od ATI, co ma niby shadery 3.0, często wyskakiwał kiedyś błąd, że brak shadera 2.0, to dlaczego na geforce nie może takie cuś wyskoczyć?

Tak czy inaczej, albo to jest Geforce 9400 bez sterowników wszystkich, albo le wykryty jakiś radek, jak nie 9600 i wyżej, to nie pogra sobie za zbyt komfortowo ;p

@ Funk dla smaku: thx za pozdrowienia :)

#6 funk dla smaku

funk dla smaku

    gorzki niczym żołądkowa

  • Zasłużony
  • 1801 postów
  • Dołączył: 03 Feb 2011

Napisano 13 August 2011 - 15:41

Radki z serii 9400 - nic takiego nie powstało do tej pory :P Pomiędzy Radkiem 9250 a 9600 była przepaść bez ani jednego modelu.

Radek 9500 i 9550 Cie pozdrawia.


Dołączona grafika
This shit is gettin' scary, Y'all niggas best be wary




#7 mpxx24

mpxx24
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Dołączył: 23 Apr 2011

Napisano 13 August 2011 - 16:11

@UP
Wyjdzcie jak nie znacie historii kart graficznych :<

Radka 9400 nie było chyba

że niby ja się nie znam, a to Ty nie jesteś pewien tego, czy taka karta istnieje
kids... :<

@mati9730
upewnij się o jaką kartę chodzi, ale najprawdopodobniej pomoże jedynie wymiana karty na chociaż odrobinę nowszą

#8 mati9730

mati9730
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Dołączył: 09 Aug 2011

Napisano 14 August 2011 - 22:40

Tak mi powiedział kumpel, ale jeszcze jutro się dopytam.

#9 macjan1257

macjan1257
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Dołączył: 15 Aug 2011

Napisano 15 August 2011 - 17:38

mam pytanie chcem zagrac sobie w symulator farmy i wyskakuje mi error potrzebny mi jest shader model 2.0 da rade cos zrobic

#10 ADIN

ADIN

    Technik dyżurny

  • Zasłużony
  • 471 postów
  • Dołączył: 17 Dec 2010

Napisano 15 August 2011 - 17:41

zawsze można spróbować tego
http://www.instalki....3d-Analyze.html
symulacja shaderów

#11 macjan1257

macjan1257
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Dołączył: 15 Aug 2011

Napisano 15 August 2011 - 18:17

zainstalowałem to i nadal nie chodzi

#12 Huzi

Huzi

    mutation, deviation!

  • Administrator techniczny
  • 682 postów
  • Dołączył: 31 Dec 2010

Napisano 15 August 2011 - 18:56

Jeżeli próbowałeś wszystkiego, co było opisane, to już więcej nic się nie da zrobić, prócz kupna karty graficznej.

#13 macjan1257

macjan1257
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Dołączył: 15 Aug 2011

Napisano 15 August 2011 - 20:55

mam karte graficzna NVIDIA GeForce 9800gt nie da sie na niej nic zrobic

#14 Huzi

Huzi

    mutation, deviation!

  • Administrator techniczny
  • 682 postów
  • Dołączył: 31 Dec 2010

Napisano 15 August 2011 - 21:24

GF 9800 na shadery 4.0 przeca. Ewidentny problem ze sterownikami i tyle. Zainstalować najnowsze, ewentualnie przedostatnie.

#15 Tomasson

Tomasson
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • Dołączył: 29 Aug 2010

Napisano 15 August 2011 - 21:54

A GeForce 9600 GT nadaje się do lola ?

#16 PwnT^

PwnT^
  • Użytkownik
  • 677 postów
  • Dołączył: 26 Aug 2010

Napisano 15 August 2011 - 21:56

tak ...

#17 macjan1257

macjan1257
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Dołączył: 15 Aug 2011

Napisano 15 August 2011 - 22:04

masz jakis link do tych sterowników

#18 SilverSkull

SilverSkull
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Dołączył: 06 Aug 2011

Napisano 15 August 2011 - 22:50

Może poszukał byś na stronie produenta karty http://www.nvidia.pl/page/home.html

#19 mati9730

mati9730
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Dołączył: 09 Aug 2011

Napisano 16 August 2011 - 13:36

mój kumpel ma readona 9250, to pójdzie mu?

#20 funk dla smaku

funk dla smaku

    gorzki niczym żołądkowa

  • Zasłużony
  • 1801 postów
  • Dołączył: 03 Feb 2011

Napisano 16 August 2011 - 14:48

Nie, 9250 ma shadery 1.4, gra wymaga 2.0


Dołączona grafika
This shit is gettin' scary, Y'all niggas best be wary




#21 rabit22xd

rabit22xd
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Dołączył: 30 Jun 2012

Napisano 30 June 2012 - 16:35

Czy na karcie ATI Radeon 9550 128mb/128bit pójdzie ?

#22 Rizm

Rizm
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • Dołączył: 18 Nov 2011

Napisano 30 June 2012 - 18:24

Czy na karcie ATI Radeon 9550 128mb/128bit pójdzie ?


http://lmgtfy.com/?q...ague of legends




Polecane:leagueoflegends |planets3 | MyDisco.pl | LOL