Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem z lolem (firewall)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sziwek

Sziwek
  • Użytkownik
  • 320 postów
  • Dołączył: 14 Dec 2010

Napisano 02 July 2011 - 16:50

Moj kolega ma jakis problem z firewallem ( jak wlacza lola to ma blad ) ze niby cos blokuje firewall ( wogle co to jest ? ) dopiero po wlaczaniu lola przed wcisnieciem play wlasnie to jest screena nie moze zrobic bo jak wlacza mozille jest tak ze nie zaladuje zadnej strony bo odrazu pisze ze przerwane polaczenie choc takie gry np minecraft mu dziala wogle net jest tylko cos z lolem i przegladarka sie stalo wlasnie chodzi o ten firewall jak ktos wie co zrobic to prosze o napisanie dzieki z gory

FORMAT ODPADA ;p

A to pisze jak wlacza:
Cloud not connect to the HTTP server. Please chect that your internet conenction is enabled and that your firewall is not blocking acces.

#2 Hell4Ge

Hell4Ge
  • Użytkownik
  • 411 postów
  • Dołączył: 02 Dec 2010

Napisano 02 July 2011 - 16:54

w połowie tekstu odpuściłem se próbę zrozumienia dalszej części, używaj przecinków albo chociaż kropek.

Tak więc firewall to "takie coś" co blokuje niektóre programy przed wysyłaniem danych, bądź ich odbieraniem. Firewall blokuje twojemu ziomkowi lola. Powiedz mu, żeby wyłączył firewalla / dodał aplikację lola jako wyjątek w filtrowaniu

Thats all
Dołączona grafika

wy też tak macie ze ostatnio coś cześciej przegrywacie?


#3 janek12351

janek12351
  • Użytkownik
  • 262 postów
  • Dołączył: 17 Feb 2011

Napisano 02 July 2011 - 16:55

Firewall to zapora. Niech ją wyłączy.
PS. Naucz się interpunkcji, bo aż ciężko to odczytać.

#4 Sziwek

Sziwek
  • Użytkownik
  • 320 postów
  • Dołączył: 14 Dec 2010

Napisano 02 July 2011 - 16:57

Sorry to nie ja to pisalem tylko kolega :) Jak cos ;p

A jak ja wylaczyc ta zapore ?

#5 crue

crue
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • Dołączył: 04 Dec 2010

Napisano 02 July 2011 - 17:03

Ja w laptopie mialem taka tarcze przy zegarku w prawym dolnym rogu. PPM i wylacz.

#6 II Dark II

II Dark II

    2gud

  • Użytkownik
  • 329 postów
  • Dołączył: 28 Sep 2010

Napisano 02 July 2011 - 17:05

Sorry to nie ja to pisalem tylko kolega :) Jak cos ;p

A jak ja wylaczyc ta zapore ?

Teraz tak to się nazywa? :) .

#7 Hell4Ge

Hell4Ge
  • Użytkownik
  • 411 postów
  • Dołączył: 02 Dec 2010

Napisano 02 July 2011 - 17:11

Zależy od zapory, windowsowa, F-Secure? Większość AV ma zapory sieciowe
Dołączona grafika

wy też tak macie ze ostatnio coś cześciej przegrywacie?


#8 Sziwek

Sziwek
  • Użytkownik
  • 320 postów
  • Dołączył: 14 Dec 2010

Napisano 02 July 2011 - 17:12

Opisze ktos dokladnie co on ma zrobic ? Bo w wyjatkach on ma League of legend wiec nie wiem o co chodzi.

Wyjatki to w tej tarczy ;p kolo zegaraka.

No on ma avasta.Ten problem ma od dzisiaj bo grzebal cos w moj komputer i cos tam zrobil chyba.

#9 Makasz

Makasz
  • Użytkownik
  • 44 postów
  • Dołączył: 19 Sep 2010

Napisano 02 July 2011 - 17:30

Mój kolega miał to samo. Spatchował grę na innym kompie i skopiował pliki, pomogło. :)

#10 icebeastpl

icebeastpl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • Dołączył: 22 Oct 2010

Napisano 02 July 2011 - 17:33

dobra juz mi dziala cos pogrzebalem w tym firewallu i jakos sie naprawilo
dzieki za pomoc wszystkim i sory za brak przecinkow ale sie spieszylem
Dołączona grafika





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych