Skocz do zawartości


Zdjęcie

Lol na laptopie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 db14

db14
  • Użytkownik
  • 989 postów
  • Dołączył: 16 Dec 2011

Napisano 28 July 2013 - 20:36

Chce grać w lola na laptopie, ale często mi tnie i mam po 5-10 fps. Nie jest to wina internetu, gdyż na komputerze działa dobrze.
Parametry laptopa.
Procesor: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50 Ghz
Karta graficzna: Pokazuje mi dwie, pierwsza to AMD Radeon. HD 7670M, a druga to Intel® HD Graphic 4000
Ram: 4 GB
Czy to wina karty graficznej czy czego ?

#2 Fallswern

Fallswern
  • Zbanowany
  • 94 postów
  • Dołączył: 06 Jul 2013

Napisano 28 July 2013 - 20:38

Fpsy nie mogą być winą internetu, więc to chyba logiczne..


Sprzet wydaje sie dobry, nie spalilo ci sie nic czy cos?

#3 Narmol

Narmol
  • Użytkownik
  • 129 postów
  • Dołączył: 21 Jan 2011

Napisano 28 July 2013 - 20:40

Możliwe że masz włączoną karte zintegrowana, spróbuj przełączyć na Radeona.

#4 insu

insu
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • Dołączył: 20 Jun 2012

Napisano 28 July 2013 - 20:40

sprawdz sterowniki , jakie masz ustawienia w grze ?

#5 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1824 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 28 July 2013 - 20:41

Prawdopodobnie musisz przełączyć priorytet karty graficznej na LOLa.
Na pulpicie prawym i tam powinieneś coś takiego mieć.

0fm6EAy.gif


#6 db14

db14
  • Użytkownik
  • 989 postów
  • Dołączył: 16 Dec 2011

Napisano 28 July 2013 - 20:42

Laptop za 2500, powiedzcie jak sie to robi, ide do liceum, a wogóle się na tym nie znam ! Ustawienia najniższe ofc :/

#7 Narmol

Narmol
  • Użytkownik
  • 129 postów
  • Dołączył: 21 Jan 2011

Napisano 28 July 2013 - 20:44

Spróbuj ustawić jeszcze grafike w grze na full, możliwe że sam sie przełaczy na druga karte jak bedzie wieksze zapotrzebowanie.

#8 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1824 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 28 July 2013 - 20:45

http://www.youtube.c...h?v=4oB2oDO-IFk
Od 2:30

0fm6EAy.gif


#9 db14

db14
  • Użytkownik
  • 989 postów
  • Dołączył: 16 Dec 2011

Napisano 28 July 2013 - 20:49

A dobrą mam kartkę ? Bo kupiłem nfs tego najnowszego to też mi klaci :/

#10 Ryuken

Ryuken
  • Użytkownik
  • 152 postów
  • Dołączył: 07 Oct 2012

Napisano 28 July 2013 - 20:50

Spróbuj ustalić której karty laptop używa, jak HD 4k to zmien na radka.
No i częstym problemem wydajności w laptopie jest przegrzewanie się, ściągnij jakiś program do pomiaru temperatury. Jak będą zbyt wysokie to może zastanów się nad kupnem podstawki chłodzącej. Pozdro. :)

#11 Narmol

Narmol
  • Użytkownik
  • 129 postów
  • Dołączył: 21 Jan 2011

Napisano 28 July 2013 - 20:51

Karta jest spoko, bf3 na wysokich powinna ci uciągnąć więc to raczej nie wina karty.

#12 szczurek007

szczurek007

    szczur bond

  • Użytkownik
  • 1595 postów
  • Dołączył: 28 May 2012

Napisano 28 July 2013 - 20:52

Ja mam Intel® HD Graphic 3000 i na średnich ustawieniach chodzi mi w laningu 40-60fps, w tfach nie niżej niż 25.
Dołączona grafika

#13 bzyku

bzyku
  • Użytkownik
  • 136 postów
  • Dołączył: 28 Mar 2010

Napisano 28 July 2013 - 20:53

PPM na pulpicie>Właściwości grafiki> Zasilanie>Metoda przełączania grafiki> Wybierz opcję: Wybierz procesor graficzny odpowiednio do potrzeb aplikacji.

W tym momencie może lapek się lekko przyciąć, reszta aplikacji może przestać działać.
Dołączona grafika

#14 Bonaventura

Bonaventura
  • Użytkownik
  • 874 postów
  • Dołączył: 13 Jul 2012

Napisano 28 July 2013 - 20:53

sam intel HD 4000 spokojnie uciaga lepsze gry od lola, to na pewno nie jest wina grafiki
Keepo

#15 db14

db14
  • Użytkownik
  • 989 postów
  • Dołączył: 16 Dec 2011

Napisano 28 July 2013 - 21:04

Ok tylko zaaktualizuje Lola i popróbuje, a mam jeszcze jedno pytanie. Laptop się trochę przegrzewa :/ Dlaczego tak jest ? Czy to jakaś usterka czy niektóre laptopy tak mają czy co ?

#16 Feconi

Feconi
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Dołączył: 27 Jul 2013

Napisano 28 July 2013 - 21:07

A czyściłeś laptopa ? ;) Chodzi mi o rozkręcenie go i wyczyszczenie wiatraczka itp. Mi też się ciął laptop, przegrzewał no i wyłączał. Okazało się, że w środku lapka było tyle kurzu, że mogłeś odkurzacz użyć ;//

#17 Gość_Akiro_*

Gość_Akiro_*
  • Gość
  • Dołączył: --

Napisano 28 July 2013 - 21:09

Większość laptopów się grzeje, możesz kupić podkładkę chłodzącą i przeczyścić sprężonym powietrzem laptop. Nie sprawi to, że będzie chłodny, ale temperatury powinny spaść. A jeśli nie chcesz kupować podkładki i trochę ulżyć laptopowi, to wystarczy podłożyć coś pod spód, żeby nie leżał bezpośrednio na jakiejś powierzchni. Ja swojego kładę na korkach od butelek :D

#18 db14

db14
  • Użytkownik
  • 989 postów
  • Dołączył: 16 Dec 2011

Napisano 28 July 2013 - 21:09

Ok, spróbuje za 10 min, tylko znajdę jakąś instrukcję :) Jednak wątpie, że tam jakiś kurz jest, bo mam go dopiero od grudnia :P

#19 db14

db14
  • Użytkownik
  • 989 postów
  • Dołączył: 16 Dec 2011

Napisano 29 July 2013 - 16:10

Okej, to przełączanie kart graficznych pomogło, lepiej się gra w lola. Jednak kolega napisał, że na wysokich ustawieniach poszedłby mi bf3, a w nfs najnowszym dalej trochę mi ''klaci''. Da się jeszcze coś zrobić, a może to wina temperatury ? Tutaj screen: http://ifotos.pl/zob...tu_nehxnpe.JPG/ Jest to dobra temperatura ?

#20 Gość_Akiro_*

Gość_Akiro_*
  • Gość
  • Dołączył: --

Napisano 29 July 2013 - 16:21

Pokaż lepiej temperaturę GPU, na procku jest dobra.




Polecane:leagueoflegends |planets3 | MyDisco.pl | LOL