Skocz do zawartości


Zdjęcie

nie chce sie wlaczyc lol


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 glebogryzal123qwe

glebogryzal123qwe
  • Użytkownik
  • 1000 postów
  • Dołączył: 09 Oct 2011

Napisano 05 May 2012 - 19:43

Serwer: nie wiem jak się nazywa, ale wiem że ten słaby gdzie gra dużo trolli i noobów
System: windows xp
Jaki masz sprzęt: bardzo słaby co wyciąga po 10 fps na najniższej grafice, nie wiem wiele ale wiem że jest 1gb ramu, procesor 2800, karta graficzna 256
Dokładny opis problemu: gdy włączam lola poprzez ikonkę na pulpicie, lol się nie włącza a pojawia się jedynie komunikat "Failed to launch RADS\system\rads_user_kernel.exe", a gdy włączam lola poprzez wejście w mój computer -> dysk D -> League of Legends -> lol.launcher to wyskakuje komunikat "Błąd podczas uruchamiania programu startowego" a pod spodem: "Nie można wczytać direct3d" i oczywiście po kliknięciu "OK" lol także nie odpala się.
Od kiedy tak się dzieje: od dzisiaj pi razy okno od godziny 15:00.
Jak próbowałem naprawić problem: próbowałem ściągnąć i zainstalować direct3d ale antywirus problemy robił i w końcu nie wiem czy w ogóle ściągnąłem i poprawnie zainstalowałem
zauwazyłem też że od tego czasu w counter-strike'u zniszczyła się coś grafika i komp ledwo co ciągnie (jest po kilka fps, tylko że wcześniej było po 60 cały czas), nie wiem czy jest to ze sobą powiązane. jeśli można to proszę aby ktoś mi bardzo jasno wyjaśnił co musze zrobić, tzn. np. "reinstall lola" - wyjaśnić mi dokładnie czy co skąd i gdzie pobierać i co robić i no wiecie o co chodzi :D
dzięki z góry

#2 PanKarmelek

PanKarmelek

    krul licbazy

  • Użytkownik
  • 1244 postów
  • Dołączył: 20 Nov 2011

Napisano 05 May 2012 - 19:53

Reinstall lola, zobacz czy twoja karta graficzna nie szwankuje

n5lI0xC.png

Wy wszyscy to macie iq poniżej 0 frajerzy PanKarmelek to frajer i od niego niicku nie zgapiłem

 


#3 TetmajeR

TetmajeR
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • Dołączył: 01 May 2012

Napisano 05 May 2012 - 19:53

Dla 100% pewności pobierz wszystko od nowa ze strony lub nowe pliki instalacyjne

#4 LiamBrady

LiamBrady
  • Zbanowany
  • 222 postów
  • Dołączył: 18 Aug 2010

Napisano 05 May 2012 - 19:57

Umiesz czytać ze zrozumieniem? "Nie można wczytać direct3d" - no to usuń to i zainstaluj jeszcze raz, bo ci się coś spieprzyło z tym albo zrób po prostu przywracanie systemu.
Dołączona grafika

#5 glebogryzal123qwe

glebogryzal123qwe
  • Użytkownik
  • 1000 postów
  • Dołączył: 09 Oct 2011

Napisano 05 May 2012 - 20:15

PanKarmelek: moja karta graficzna siedzi w kompie tak jak siedziala, wytarlem z niej kurz (nwm czy dobrze napisalem) i nadal jest to samo
Tetmajer: zrobie to jak nic tu nie pomoze mi
LiamBrady: po co te spiny od razu. teraz powiedz mi kaj to idzie znalezc (bo zeby usunac to trzeba znalezc chyba) i skad wezme zeby zainstalowac ponownie? i gdzie to przywracanie systemu?

#6 LiamBrady

LiamBrady
  • Zbanowany
  • 222 postów
  • Dołączył: 18 Aug 2010

Napisano 05 May 2012 - 20:23

Nazwałbym cię głąbem, ale winę za to ponosi system edukacji, który zamiast nauczyć cię czegoś, co by ci się mogło przydać, pokazuje ci, jak rysować kartki świąteczne w paintcie.

Znasz taką opcję jak dodaj/usuń programy w panelu sterowania? To jej użyj i skasuj Directa. Albo po prostu wpisz DirectX 9 full download i ściągnij to ze strony Microsoftu czy tam jakiegoś czipa.

Przywracanie systemu = start -> uruchom -> akcesoria -> narzędzia systemowe -> przywracanie systemu, ale robisz to na własną odpowiedzialność i jak stracisz jakieś bardzo ważne wierszyki miłosne, to nie miej do mnie pretensji.
Dołączona grafika

#7 glebogryzal123qwe

glebogryzal123qwe
  • Użytkownik
  • 1000 postów
  • Dołączył: 09 Oct 2011

Napisano 05 May 2012 - 20:42

tobie juz podziekuje za pomoc, po przeczytaniu pierwszego akapitu nie czytam dalej. jak pomagasz to pomagasz a nie komentujesz, sa ludzie ktorzy wiedza cos mniej w danej dziedzinie i to ty w tym wypadku jestes glabem bo nie domysliles sie tego ze ktos sie mniej zna na kompach. wiecej ci nie bede pisal, choc moglbym, mysle ze zrozumiales przeslanie. pomoze ktos?

#8 LiamBrady

LiamBrady
  • Zbanowany
  • 222 postów
  • Dołączył: 18 Aug 2010

Napisano 05 May 2012 - 20:44

Ty naprawdę jesteś głąbem, ale dlatego, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Mam nadzieje, że spali ci się ten komputer i zaczniesz czytać książki, wyjdzie ci to na zdrowie. Cheers.
Dołączona grafika

#9 glebogryzal123qwe

glebogryzal123qwe
  • Użytkownik
  • 1000 postów
  • Dołączył: 09 Oct 2011

Napisano 05 May 2012 - 21:07

nie pomagasz to zamknij dope

#10 glebogryzal123qwe

glebogryzal123qwe
  • Użytkownik
  • 1000 postów
  • Dołączył: 09 Oct 2011

Napisano 06 May 2012 - 07:13

sam znalazlem juz rozwiazanie. kliknalem na pulpicie i wszedlem w wlasciwosci -> ustawienia -> zaawansowane -> rozwiazywanie problemow i tutaj przesunalem "suwaczek" na ostatnią kreske (czyli na maxa) i juz dziala. dzieki za dobre checi, temat do kasacji

#11 miszka97

miszka97
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Dołączył: 10 Nov 2012

Napisano 10 November 2012 - 23:17

mozesz dokladniej napisac co zrobiles bo mam ten sam problem ;/
w ustawienia gdzie wszedles itp




Polecane:leagueoflegends |planets3 | MyDisco.pl | LOL