Skocz do zawartości


Zdjęcie

Battlefield 3


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 04 May 2012 - 13:38

Witam.

Przymierzam sie do zakupu BF3, moglby ktos wytlumaczyc mi zasady expienie, odblokowywania nowych broni itd? Czy punkty zdobywa sie dla profesji czy dla konta jak to wszystko dziala.
Za szeroka sygna I.L.


#2 Kowlik

Kowlik
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • Dołączył: 24 Apr 2011

Napisano 04 May 2012 - 13:43

"Expisz" tzn zdobywasz lvl przez granie czterema klasami. Zwiadowca, szturmowiec, technik i ... ktoś tam. :) Na początku gry, po każdym zdechnięciu możesz wybrać jedną z w/w klas ,bronie dodatki. Np grasz zwiadowcą , "exp" dostajesz za drużynowe odrodzenie na twoim odbiorniku , dostrzeżenie wroga za pomocą czujnika ruchu i oczywiście zabijanie. W innych klasach jest troszeczkę inaczej ale zasada jest ta sama. ;D

@Edit :

Po zdobyciu medalu dostajesz 10 tyś. doświadczenia. A za różne gwiazdki i odznaczenia od 200 expa do chyba 1000 . :P
Fun? O.o

#3 Zeriox

Zeriox
  • Użytkownik
  • 610 postów
  • Dołączył: 11 Sep 2010

Napisano 04 May 2012 - 13:52

Bronie i ekwipunek odblokowujesz od lvla ale za to dodatki już różniej np grając nontop w czołgu możesz odblokować do niego zasłonę dymną po zabiciu iluś tam przeciwników czy zniszczeniu przeciwnych czołgów. Z samymi dodatkami do broni jest podobnie czym dalej w las tym więcej drzew, czyli im więcej zabijesz tym lepsze dodatki na Cb czekają ; ). Ogólnie to polecam.
http://desmond.image....png&res=medium
"Illuminate the darkness. I Am Legend ".

#4 centrino

centrino

    Intel Centrino

  • Użytkownik
  • 132 postów
  • Dołączył: 01 Apr 2011

Napisano 04 May 2012 - 13:54

"Expisz" tzn zdobywasz lvl przez granie czterema klasami. Zwiadowca, szturmowiec, technik i ... ktoś tam. :) Na początku gry, po każdym zdechnięciu możesz wybrać jedną z w/w klas ,bronie dodatki. Np grasz zwiadowcą , "exp" dostajesz za drużynowe odrodzenie na twoim odbiorniku , dostrzeżenie wroga za pomocą czujnika ruchu i oczywiście zabijanie. W innych klasach jest troszeczkę inaczej ale zasada jest ta sama. ;D

@Edit :

Po zdobyciu medalu dostajesz 10 tyś. doświadczenia. A za różne gwiazdki i odznaczenia od 200 expa do chyba 1000 . :P

Zwiadowca, szturmowiec, technik i Lekarz ;].

#5 Frup

Frup
  • Użytkownik
  • 481 postów
  • Dołączył: 27 Aug 2010

Napisano 04 May 2012 - 13:56

Em, szturmowiec jest lekarzem, brakowało wam wsparcia.

#6 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 04 May 2012 - 13:57

ok czyli ogolne rzeczy odblokowujesz bronie wraz z lvlem postaci, a dodatki do broni wraz z iloscia zabojstw i innych rzeczy zrobionych na tej profesji?
Za szeroka sygna I.L.


#7 Frup

Frup
  • Użytkownik
  • 481 postów
  • Dołączył: 27 Aug 2010

Napisano 04 May 2012 - 13:59

Bronie ogólne odblokowujesz levelem ( pistolety, strzelby itd.) , a bronie danej klasy grając nią i zbierając expa. Dodatki do broni, zabijając tą bronią.

#8 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 04 May 2012 - 14:01

ok ;D powiedzmy ze mniej wiece rozumiem. A o co chodzi z tym nowym dodatkiem? On bedzie obowiazkowy do zakupu czy jak? I kiedy ma on wyjsc?
Za szeroka sygna I.L.


#9 ciechan8818

ciechan8818
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • Dołączył: 18 Mar 2011

Napisano 04 May 2012 - 14:31

dodatkow nie musisz kupowac jak nie chcesz :) a gre polecam w 100% nie bd zawiedziony

#10 Zeriox

Zeriox
  • Użytkownik
  • 610 postów
  • Dołączył: 11 Sep 2010

Napisano 04 May 2012 - 14:32

ok ;D powiedzmy ze mniej wiece rozumiem. A o co chodzi z tym nowym dodatkiem? On bedzie obowiazkowy do zakupu czy jak? I kiedy ma on wyjsc?


Jaki nowy dodatek jakieś info www ? I nie na pewno nie będzie trzeba go kupować jedyny dodatek aktualnie to "Powrót do Karkand" i nie jest on niezbędny żeby grać multi itd.
http://desmond.image....png&res=medium
"Illuminate the darkness. I Am Legend ".

#11 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 04 May 2012 - 20:04

close quarters bodajze ;D RockAlone2k nagral o tym filmik :> do tej pory ze strzelanek multi gralem w WarRocka, pomoze mi to cos? ;d
Za szeroka sygna I.L.


#12 Shadov

Shadov
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Dołączył: 09 Nov 2010

Napisano 05 May 2012 - 21:07

Jedyne czego brakuej mi w BF'ie 3 to brak C4 u zwiadowcy :/

Można poczuć sie troche bezużytecznym kiedy obok ciebie stoi i strzela sobie czołg przeciwnika (nie widzi ciebie),a ty możesz mu co najwyżej lakier nożem porysować.

#13 Petters

Petters

    Trollus Krzykaczus

  • Użytkownik
  • 258 postów
  • Dołączył: 22 May 2010

Napisano 05 May 2012 - 21:16

A co może w takiej sytuacji zrobić Szturmowiec? Zbić mu 15% hp pięcioma strzałami z granatnika?

#14 Shadov

Shadov
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Dołączył: 09 Nov 2010

Napisano 05 May 2012 - 21:31

A co może w takiej sytuacji zrobić Szturmowiec? Zbić mu 15% hp pięcioma strzałami z granatnika?


Ale może coś zrobić : Zwrócić na siebie uwage dzięki czemu naszym sojusznikom będzie łatwiej go zdjąć/dobć go jeśli będzie udzielał z low hp.

#15 Petters

Petters

    Trollus Krzykaczus

  • Użytkownik
  • 258 postów
  • Dołączył: 22 May 2010

Napisano 05 May 2012 - 21:56

Równie dobrze możesz zacząć skakać czołgowi przed lufą, lol.

#16 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 22 May 2012 - 20:30

BF3 bezpieczny w moich lapkach ;D szkoda tylko ze trzeba przerzucac sie na winda 7 ale jakos to przezyje ;) ktos wie moze czemu po instalacji z plytki, sciaga mi akutalizacje 4,5GB o.o
Za szeroka sygna I.L.


#17 Petters

Petters

    Trollus Krzykaczus

  • Użytkownik
  • 258 postów
  • Dołączył: 22 May 2010

Napisano 22 May 2012 - 23:04

Bo tyle wyszło aktualizacji do tej pory.

#18 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1821 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 23 May 2012 - 13:42

No wszystkie patche mają łącznie 4.5GB.
W nim jest od razu Back to Karkand.

0fm6EAy.gif


#19 Michiix

Michiix
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Dołączył: 04 Dec 2010

Napisano 23 May 2012 - 13:57

Co a jak co ale fizyka leży i kwiczy. aczkolwiek fajny silnik graficzny jest.
Spoiler

Obraziłeś mnie nazywając mnie lewakiem, jest to dla mnie obraza z racji tego że jestem przedstawicielem PRAWICOWEJ młodzieżówki PISU i czuje się urażony kiedy ktoś taki jak Ty wysnuwa takie insynuacje.


#20 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 23 May 2012 - 15:46

Nie moge uruchomic gry o.o wszystko sciagniete zainstalowane itd. Uruchamiam BF3 pojawia sie w procesach wedlug Origin jest on uruchomiony i nie moge wlaczyc go jeszcze raz. Ale nie uruchamia sie w ogole, albo wyskakuje blad i zebym sprawdzil czy napewno jest dobrze zaintsalowane. Any ideas?
Za szeroka sygna I.L.


#21 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1821 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 23 May 2012 - 16:08

Przez Battleloga wgl nie możesz go uruchomić?

0fm6EAy.gif


#22 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 23 May 2012 - 16:15

Jaka jest roznica miedzy uruchomieniem z Batlleloga a przez kompa i Origin?
Za szeroka sygna I.L.


#23 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1821 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 23 May 2012 - 16:29

Odpalasz na Origin BF3 i w przeglądarce ładuje ci się strona Battleloga, przez którą odpalasz kampanie, masz przeglądarkę serwerów itp.
Generalnie jak masz BF3 to musisz używać Battleloga.

0fm6EAy.gif


#24 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 23 May 2012 - 16:31

aha. Powiedzmy ze ok. Ale to gra uruchamia mi sie i nie pokazuje obrazu tylko dlatego ze nie zostala uruchomiona przez battleloga?
Za szeroka sygna I.L.


#25 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1821 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 23 May 2012 - 16:34

Zawsze jak odpalam BF3 to pierwszy jest Battlelog i z niego mogę wejść na jakiś serwer albo zagrać kampanie.
Jak nie masz dostępu do neta to wtedy bezpośrednio z Origin się odpala ale tylko kampania.

0fm6EAy.gif


#26 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 23 May 2012 - 16:37

skoro pisze na tym forum to chyba mam dostep do neta. Przynajmniej tak mi sie wydaje ;D ale chodzi ogolnie ze BF3 leci sobie w kulki. Na poczatku zakup reinstall i przerutka na winda 7 zainstalowanie sterownikow itd. Instalacja, pobranie patcha iiiiii... Dupa nie chce sie wlaczyc. Wszystko aktywowane itd. Przez battleloga tez nie ma zamiaru sie uruchomic gre ''naprawialem'' juz z 5 razy. Reinstall gry to raczej zly pomysl bo jak mam sciagac 10h patch to juz wole podmieniac pliki lub cos takiego.
Za szeroka sygna I.L.


#27 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1821 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 23 May 2012 - 16:41

battlelog.battlefield.com/pl/
Zaloguj się i zobacz czy możesz odpalić grę. Passy z Origina się używa.

0fm6EAy.gif


#28 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 23 May 2012 - 16:43

jestem juz na tej stronie od jakiegos czasu. I niet nie ma szans zeby sie uruchomilo. Dalem prawa admina do odpalenia tego, jeszcze po probuje ale wiecej pomyslow mile widziane. I ktos wie moze jaki blad moglem zrobic ze az tak bardzo sie to wszystko skomplikowalo?
Za szeroka sygna I.L.


#29 Fix'd

Fix'd

    Le Toucan has Arrived

  • Użytkownik
  • 1821 postów
  • Dołączył: 04 Feb 2012

Napisano 23 May 2012 - 16:46

To ja już nie wiem co to może być. Może na forum battlefield.pl albo battlelog.pl coś znajdziesz.

0fm6EAy.gif


#30 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 23 May 2012 - 16:52

swietnie o.O 110zl psu w ****? Juz tyle czasu co sie babram w tym to naprawde... Ma ktos jeszcze jakies pomysly?
Za szeroka sygna I.L.


#31 Kosmitek

Kosmitek

    UFOk

  • Użytkownik
  • 911 postów
  • Dołączył: 27 Jul 2011

Napisano 23 May 2012 - 18:17

Napisz do supportu battlefielda i wzuc tam screena z trescia bledu , moze ci pomogą
Dołączona grafika

#32 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 26 May 2012 - 08:58

sciagam cala gre od nowa. Jezeli to nie pomoze pisze do supportu
Za szeroka sygna I.L.


#33 Kosmitek

Kosmitek

    UFOk

  • Użytkownik
  • 911 postów
  • Dołączył: 27 Jul 2011

Napisano 26 May 2012 - 13:52

Jesli ktos moglby prosiłbym o wrzucenie tu kopi wpisów rejestru do battlefielda 3.
Dołączona grafika

#34 Nemesis JAX

Nemesis JAX
  • Użytkownik
  • 288 postów
  • Dołączył: 05 Jan 2011

Napisano 26 May 2012 - 14:01

Jak masz pisać do supportu to tylko live chat :) Tylko na angielskiej stronie EA i piszesz po eng. Sam miałem problemy, naszukałem się tego chatu i 5min i już mogłem grać :)

#35 pomigor

pomigor
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Dołączył: 25 Dec 2010

Napisano 26 May 2012 - 14:07

Ja mam problem wlaczam origin, bf (zainstalowany ,wszystko git) loguje sie do battleloga i wlasnie nie moge bo pisze jakis blad ze login nieprawidlowy lub haslo. miesiac temu tez nie moglem. Bf dostalem w styczniu jednak w kwietniu dopiero zainstalowalem bo win 7 i nowego kompa dostalem na kwiecien. Zadzwonie do nich jak inne sposoby nie beda dzialaly, podam im passy do origina i cos z tym zrobia bo slyszalem ze wielu ludzi tak robilo z supportem ktory znajduje sie w Warszawie. Sorry za błędy pisane z telefonu ; p

#36 Largen

Largen
  • Użytkownik
  • 125 postów
  • Dołączył: 21 Mar 2011

Napisano 26 May 2012 - 14:58

Hmm ja mam problem z wtyczkami.Wcześniej wszystko działało zajebiście.Dziś musiałem przeinstalować Mozille i wbijając na battleloga wyskoczyło mi ,że muszę pobrać wtyczki więc to zrobiłem.Klikam 2 razy coś tam instaluje i tyle.Dalej piszę ,że wtyczka potrzebna,na server nei wbiję.Miał ktoś takie problemy?

#37 Kelom

Kelom
  • Użytkownik
  • 515 postów
  • Dołączył: 23 Dec 2011

Napisano 09 October 2012 - 19:51

siemango znowu! ;D odswiezam moj stary temat bo wreszcie zdobede nowego kompa na ktorym bf3 bedzie spokojnie dzialal. Czy ktos sledzi na biezaco zmiany? Ile GB patchy oczekuje sciagniecia od maja? ;p o co chodzi z premium bf3?
Za szeroka sygna I.L.





Polecane:leagueoflegends |planets3 | MyDisco.pl | LOL