Odpowiedz 
Router klucz dostępu
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #1
Router klucz dostępu
Witam, dziś dostałem nową komórkę .. Mam opcję Wi-Fi. Pani w sklepie mówiła żeby łączyć się przez router. Nie wiem gdzie znaleźć klucz dostępu.. Na routerze jest tylko IP (sprawdzałem) username (sprawdzalem) , password (sprawdzałem).. Więc moje pytanie jest oczywiste , gdzie znajdę klucz dostępu?
Jeżeli to pomoże , moja siostra ma laptopa, jak klikam na telefonie Wi-Fi wyszukuje jej laptopa. Ale dalej pyta o KLUCZ DOSTĘPU.
Może ktoś pomóc?
30-08-2012 18:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BoltoS Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 159
Dołączył: Apr 2012


Post: #2
RE: Router klucz dostępu
zależy jaki masz router ale powinien on się znajdować na routerze (bok,tył,doł) taka naklejka i tam mas z kod.
30-08-2012 18:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
xShey Offline
Banned

Liczba postów: 791
Dołączył: Apr 2010
Lokalizacja: Pomorze.. nie pomoże ^^
West: xShey Obserwuj grę
NA: xShey Obserwuj grę


Post: #3
RE: Router klucz dostępu
Od dostawcy :) to oni maja takie rzeczy.
30-08-2012 18:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
hakomo Offline
Godlike
*****

Liczba postów: 534
Dołączył: Sep 2011
Lokalizacja: Hogwart
West: KiC Obserwuj grę


Post: #4
RE: Router klucz dostępu
siec wifi pewnie jest zabezpieczona hasłem

[Obrazek: 15196946b9d28776gen.jpg]
30-08-2012 18:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
monsignore Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 248
Dołączył: Oct 2011
Lokalizacja: Poznań
East: monsignore Obserwuj grę


Post: #5
RE: Router klucz dostępu
Chodzi o klucz do sieci bezprzewodowej jeśli masz w domu komputer łączący się z siecią bezprzewodową, to sprawdzając właściwości połączenia może ci je pokazać, jak zaznaczysz "pokaż znaki".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2012 18:17 przez monsignore.)
30-08-2012 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #6
RE: Router klucz dostępu
@hakomo- hasło podawałem , nie łączy.
@xShey - myślę , że ja też powinienem to mieć..
@BoltoS - Sprawdzałem chyba wszystkie naklejki jakie tam są..
Jakieś propozycje?
30-08-2012 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Nayal Offline
Godlike
*****

Liczba postów: 559
Dołączył: Jul 2010


Post: #7
RE: Router klucz dostępu
To nie jest hasło do logowania się na router, tylko hasło do wifi, sam sobie je ustawiasz

tak gonił swoje sprawy, że nawet nie dopił kawy
[Obrazek: EYZyZbY.gif]
30-08-2012 18:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wazZup Offline
Shinigami
*****

Liczba postów: 639
Dołączył: Dec 2010


Post: #8
RE: Router klucz dostępu
Pod routerem masz karteczke z danymi.
Zazwyczaj jest to 192.168.1.1 a login i haslo do tej strony to admin / admin lub admin / password

Tam znajdziesz hasło

[Ciach by mod]
Kofeinowy napisał(a):Ło matko, ja dostałem wszystkie skiny i championów, Platynę, 1000 Euro na konto i jeszcze Phreak przyjechał z dziwkami i robimy dziką impreze! I nawet nie wiem za co !
30-08-2012 18:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
msHay Offline
Dominating
****

Liczba postów: 474
Dołączył: Oct 2011


Post: #9
RE: Router klucz dostępu
Ja dostałem hasło od dostawcy internetu.
30-08-2012 18:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #10
RE: Router klucz dostępu
Password mam (...). Wpisałem je z karteczki z dołu rutera. @WaZzup - dalej nie działa, spisałem je dokładnie z karteczki, można je jakoś zmienić?
30-08-2012 18:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BoltoS Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 159
Dołączył: Apr 2012


Post: #11
RE: Router klucz dostępu
jaki masz router?
30-08-2012 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wazZup Offline
Shinigami
*****

Liczba postów: 639
Dołączył: Dec 2010


Post: #12
RE: Router klucz dostępu
to wejdz tam gdzie CI napisalem i poszukaj

[Ciach by mod]
Kofeinowy napisał(a):Ło matko, ja dostałem wszystkie skiny i championów, Platynę, 1000 Euro na konto i jeszcze Phreak przyjechał z dziwkami i robimy dziką impreze! I nawet nie wiem za co !
30-08-2012 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #13
RE: Router klucz dostępu
Router TP-LINK 54M wireless AP client router (jeżeli o to chodziło). @WazZup- "to wejdz tam gdzie CI napisalem i poszukaj" - napisałes mi tylko ze pod routerem karteczka.. sprawdzilem ja , znam haslo ale nie laczy mnie dalej..
30-08-2012 18:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BoltoS Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 159
Dołączył: Apr 2012


Post: #14
RE: Router klucz dostępu
hasło do czego? admin-admin? Wchodzisz na stronę routery 192.168.1.1 potem quick setup czy jakoś tak nie pamietam ustawiasz tak jak było zapamiętane i kopiujesz WEB2 czy jakos tak to jest zabezpieczenie do routera (ale o tym już chyba wiesz) A jak nie chcesz żeby twoja sieć była zabezpieczona w czasie setupu na stronie wyłączasz zabezpieczenie i śmiga.
30-08-2012 18:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #15
RE: Router klucz dostępu
@BoltoS - Możesz mi wytłumaczyć wszystko od początku co i jak? Nie znam sie za bardzo na tym..
30-08-2012 18:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kozmur Offline
Shub-Niggurath
*****

Liczba postów: 770
Dołączył: Feb 2012


Post: #16
RE: Router klucz dostępu
LivePolak
Wpisujesz odpowiednie IP w przegladarke na kompie do tórego podłaczony jest router.Wyświetla się wtedy panel administracyjny tego urządzenia.
hasło i login służą do zalogowania się do niego aby móc zmieniac ustawienia.
Jak juz się zalogujesz do routera, musisz znaleść ustawienia sieci Wi-Fi - wybrać nadać własną nazwę dla sieci Wi-Fi oraz rodzaj szyfrowania np WPA2 i wprowadzić hasło zabezpieczające.Potem na komórce włączasz wi-fi , wyszukujesz sieci i logujesz się do swojej ( jesli mieszkasz w bloku może byc ich kilka ) uzywając zdefiniowanego przez siebie hasła.

30-08-2012 18:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #17
RE: Router klucz dostępu
Zalogowałem się na strone 192.168.1.1 , kliknąłem Quick setup czy jakoś tak, mam "Exit i Next" , rozumiem, że mam kliknąć w Next?
Please choose WAN Connection Type: Wyskoczyło mi to ? Co mam z tych trzech opcji zaznaczyć?
1. PPPoE
2.Dynamic IP (miałem to zaznaczone od razu )
3.Static IP
@BUMP
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2012 19:06 przez LivePolak.)
30-08-2012 18:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kozmur Offline
Shub-Niggurath
*****

Liczba postów: 770
Dołączył: Feb 2012


Post: #18
RE: Router klucz dostępu
Jesli router działa normalnie to nie zmieniaj nic oprócz ustawień Wi-Fi, czyli tutaj nic nie zmieniaj, przeskakuj opcje po kolei, albo wyjdź z quick setup i sam znajdź w opcjach ustawienia wi-fi

30-08-2012 19:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #19
RE: Router klucz dostępu
Skonczyłem, kliknąłem finish , ale nie zmianiałem żadnego hasła.. Chyba coś źle zrobiłem
@BUMPPPP PROSZĘ O POMOC Po zakończeniu Quick setup dalej nie działa..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2012 19:23 przez LivePolak.)
30-08-2012 19:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości