Odpowiedz 
Router klucz dostępu
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #1
Router klucz dostępu
Witam, dziś dostałem nową komórkę .. Mam opcję Wi-Fi. Pani w sklepie mówiła żeby łączyć się przez router. Nie wiem gdzie znaleźć klucz dostępu.. Na routerze jest tylko IP (sprawdzałem) username (sprawdzalem) , password (sprawdzałem).. Więc moje pytanie jest oczywiste , gdzie znajdę klucz dostępu?
Jeżeli to pomoże , moja siostra ma laptopa, jak klikam na telefonie Wi-Fi wyszukuje jej laptopa. Ale dalej pyta o KLUCZ DOSTĘPU.
Może ktoś pomóc?
30-08-2012 18:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BoltoS Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 161
Dołączył: Apr 2012


Post: #2
RE: Router klucz dostępu
zależy jaki masz router ale powinien on się znajdować na routerze (bok,tył,doł) taka naklejka i tam mas z kod.
30-08-2012 18:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
xShey Offline
Banned

Liczba postów: 791
Dołączył: Apr 2010
Lokalizacja: Pomorze.. nie pomoże ^^
West: xShey Obserwuj grę
NA: xShey Obserwuj grę


Post: #3
RE: Router klucz dostępu
Od dostawcy :) to oni maja takie rzeczy.
30-08-2012 18:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
hakomo Offline
Dominating
****

Liczba postów: 480
Dołączył: Sep 2011
Lokalizacja: Hogwart
West: KiC Obserwuj grę


Post: #4
RE: Router klucz dostępu
siec wifi pewnie jest zabezpieczona hasłem

[Obrazek: 15196946b9d28776gen.jpg]
30-08-2012 18:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
monsignore Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 248
Dołączył: Oct 2011
Lokalizacja: Poznań
East: monsignore Obserwuj grę


Post: #5
RE: Router klucz dostępu
Chodzi o klucz do sieci bezprzewodowej jeśli masz w domu komputer łączący się z siecią bezprzewodową, to sprawdzając właściwości połączenia może ci je pokazać, jak zaznaczysz "pokaż znaki".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2012 18:17 przez monsignore.)
30-08-2012 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #6
RE: Router klucz dostępu
@hakomo- hasło podawałem , nie łączy.
@xShey - myślę , że ja też powinienem to mieć..
@BoltoS - Sprawdzałem chyba wszystkie naklejki jakie tam są..
Jakieś propozycje?
30-08-2012 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Nayal Offline
Godlike
*****

Liczba postów: 537
Dołączył: Jul 2010


Post: #7
RE: Router klucz dostępu
To nie jest hasło do logowania się na router, tylko hasło do wifi, sam sobie je ustawiasz

tak gonił swoje sprawy, że nawet nie dopił kawy
mal
30-08-2012 18:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wazZup Offline
Shinigami
*****

Liczba postów: 641
Dołączył: Dec 2010


Post: #8
RE: Router klucz dostępu
Pod routerem masz karteczke z danymi.
Zazwyczaj jest to 192.168.1.1 a login i haslo do tej strony to admin / admin lub admin / password

Tam znajdziesz hasło

[Ciach by mod]
Kofeinowy napisał(a):Ło matko, ja dostałem wszystkie skiny i championów, Platynę, 1000 Euro na konto i jeszcze Phreak przyjechał z dziwkami i robimy dziką impreze! I nawet nie wiem za co !
30-08-2012 18:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
msHay Offline
Banned

Liczba postów: 462
Dołączył: Oct 2011

Team SoloMid Fan


Post: #9
RE: Router klucz dostępu
Ja dostałem hasło od dostawcy internetu.
30-08-2012 18:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #10
RE: Router klucz dostępu
Password mam (...). Wpisałem je z karteczki z dołu rutera. @WaZzup - dalej nie działa, spisałem je dokładnie z karteczki, można je jakoś zmienić?
30-08-2012 18:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BoltoS Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 161
Dołączył: Apr 2012


Post: #11
RE: Router klucz dostępu
jaki masz router?
30-08-2012 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wazZup Offline
Shinigami
*****

Liczba postów: 641
Dołączył: Dec 2010


Post: #12
RE: Router klucz dostępu
to wejdz tam gdzie CI napisalem i poszukaj

[Ciach by mod]
Kofeinowy napisał(a):Ło matko, ja dostałem wszystkie skiny i championów, Platynę, 1000 Euro na konto i jeszcze Phreak przyjechał z dziwkami i robimy dziką impreze! I nawet nie wiem za co !
30-08-2012 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #13
RE: Router klucz dostępu
Router TP-LINK 54M wireless AP client router (jeżeli o to chodziło). @WazZup- "to wejdz tam gdzie CI napisalem i poszukaj" - napisałes mi tylko ze pod routerem karteczka.. sprawdzilem ja , znam haslo ale nie laczy mnie dalej..
30-08-2012 18:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BoltoS Offline
Unstoppable
***

Liczba postów: 161
Dołączył: Apr 2012


Post: #14
RE: Router klucz dostępu
hasło do czego? admin-admin? Wchodzisz na stronę routery 192.168.1.1 potem quick setup czy jakoś tak nie pamietam ustawiasz tak jak było zapamiętane i kopiujesz WEB2 czy jakos tak to jest zabezpieczenie do routera (ale o tym już chyba wiesz) A jak nie chcesz żeby twoja sieć była zabezpieczona w czasie setupu na stronie wyłączasz zabezpieczenie i śmiga.
30-08-2012 18:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #15
RE: Router klucz dostępu
@BoltoS - Możesz mi wytłumaczyć wszystko od początku co i jak? Nie znam sie za bardzo na tym..
30-08-2012 18:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kozmur Offline
Shub-Niggurath
*****

Liczba postów: 726
Dołączył: Feb 2012


Post: #16
RE: Router klucz dostępu
LivePolak
Wpisujesz odpowiednie IP w przegladarke na kompie do tórego podłaczony jest router.Wyświetla się wtedy panel administracyjny tego urządzenia.
hasło i login służą do zalogowania się do niego aby móc zmieniac ustawienia.
Jak juz się zalogujesz do routera, musisz znaleść ustawienia sieci Wi-Fi - wybrać nadać własną nazwę dla sieci Wi-Fi oraz rodzaj szyfrowania np WPA2 i wprowadzić hasło zabezpieczające.Potem na komórce włączasz wi-fi , wyszukujesz sieci i logujesz się do swojej ( jesli mieszkasz w bloku może byc ich kilka ) uzywając zdefiniowanego przez siebie hasła.

30-08-2012 18:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #17
RE: Router klucz dostępu
Zalogowałem się na strone 192.168.1.1 , kliknąłem Quick setup czy jakoś tak, mam "Exit i Next" , rozumiem, że mam kliknąć w Next?
Please choose WAN Connection Type: Wyskoczyło mi to ? Co mam z tych trzech opcji zaznaczyć?
1. PPPoE
2.Dynamic IP (miałem to zaznaczone od razu )
3.Static IP
@BUMP
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2012 19:06 przez LivePolak.)
30-08-2012 18:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kozmur Offline
Shub-Niggurath
*****

Liczba postów: 726
Dołączył: Feb 2012


Post: #18
RE: Router klucz dostępu
Jesli router działa normalnie to nie zmieniaj nic oprócz ustawień Wi-Fi, czyli tutaj nic nie zmieniaj, przeskakuj opcje po kolei, albo wyjdź z quick setup i sam znajdź w opcjach ustawienia wi-fi

30-08-2012 19:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LivePolak Offline
Rampage
**

Liczba postów: 90
Dołączył: Jan 2011


Post: #19
RE: Router klucz dostępu
Skonczyłem, kliknąłem finish , ale nie zmianiałem żadnego hasła.. Chyba coś źle zrobiłem
@BUMPPPP PROSZĘ O POMOC Po zakończeniu Quick setup dalej nie działa..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2012 19:23 przez LivePolak.)
30-08-2012 19:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości