Odpowiedz 
Problem z lolem (firewall)
Ziemniaczek Offline
Dominating
****

Liczba postów: 388
Dołączył: Dec 2010
East: Sziwek Obserwuj grę
West: Fizzy Rubbish Obserwuj grę

SKT T1 K Fan SKT T1 S Fan Team SoloMid Fan


Post: #1
Problem z lolem (firewall)
Moj kolega ma jakis problem z firewallem ( jak wlacza lola to ma blad ) ze niby cos blokuje firewall ( wogle co to jest ? ) dopiero po wlaczaniu lola przed wcisnieciem play wlasnie to jest screena nie moze zrobic bo jak wlacza mozille jest tak ze nie zaladuje zadnej strony bo odrazu pisze ze przerwane polaczenie choc takie gry np minecraft mu dziala wogle net jest tylko cos z lolem i przegladarka sie stalo wlasnie chodzi o ten firewall jak ktos wie co zrobic to prosze o napisanie dzieki z gory

FORMAT ODPADA ;p

A to pisze jak wlacza:
Cloud not connect to the HTTP server. Please chect that your internet conenction is enabled and that your firewall is not blocking acces.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 16:54 przez Ziemniaczek.)
02-07-2011 16:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hell4Ge Offline
Dominating
****

Liczba postów: 481
Dołączył: Dec 2010


Post: #2
RE: Problem z lolem (firewall)
w połowie tekstu odpuściłem se próbę zrozumienia dalszej części, używaj przecinków albo chociaż kropek.

Tak więc firewall to "takie coś" co blokuje niektóre programy przed wysyłaniem danych, bądź ich odbieraniem. Firewall blokuje twojemu ziomkowi lola. Powiedz mu, żeby wyłączył firewalla / dodał aplikację lola jako wyjątek w filtrowaniu

Thats all

[Obrazek: ici6p4.png]

Cytat:<Corypto> wy też tak macie ze ostatnio coś cześciej przegrywacie?
02-07-2011 16:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
janek12351 Offline
Dominating
****

Liczba postów: 309
Dołączył: Feb 2011


Post: #3
RE: Problem z lolem (firewall)
Firewall to zapora. Niech ją wyłączy.
PS. Naucz się interpunkcji, bo aż ciężko to odczytać.
02-07-2011 16:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ziemniaczek Offline
Dominating
****

Liczba postów: 388
Dołączył: Dec 2010
East: Sziwek Obserwuj grę
West: Fizzy Rubbish Obserwuj grę

SKT T1 K Fan SKT T1 S Fan Team SoloMid Fan


Post: #4
RE: Problem z lolem (firewall)
Sorry to nie ja to pisalem tylko kolega :) Jak cos ;p

A jak ja wylaczyc ta zapore ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 16:58 przez Ziemniaczek.)
02-07-2011 16:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
crue Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 47
Dołączył: Dec 2010


Post: #5
RE: Problem z lolem (firewall)
Ja w laptopie mialem taka tarcze przy zegarku w prawym dolnym rogu. PPM i wylacz.
02-07-2011 17:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
II Dark II Offline
2gud
****

Liczba postów: 381
Dołączył: Sep 2010
Lokalizacja: A co cię to ?
West: Darkzord AL Obserwuj grę


Post: #6
RE: Problem z lolem (firewall)
(02-07-2011 16:57)ferari41 napisał(a):  Sorry to nie ja to pisalem tylko kolega :) Jak cos ;p

A jak ja wylaczyc ta zapore ?
Teraz tak to się nazywa? :) .
02-07-2011 17:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hell4Ge Offline
Dominating
****

Liczba postów: 481
Dołączył: Dec 2010


Post: #7
RE: Problem z lolem (firewall)
Zależy od zapory, windowsowa, F-Secure? Większość AV ma zapory sieciowe

[Obrazek: ici6p4.png]

Cytat:<Corypto> wy też tak macie ze ostatnio coś cześciej przegrywacie?
02-07-2011 17:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ziemniaczek Offline
Dominating
****

Liczba postów: 388
Dołączył: Dec 2010
East: Sziwek Obserwuj grę
West: Fizzy Rubbish Obserwuj grę

SKT T1 K Fan SKT T1 S Fan Team SoloMid Fan


Post: #8
RE: Problem z lolem (firewall)
Opisze ktos dokladnie co on ma zrobic ? Bo w wyjatkach on ma League of legend wiec nie wiem o co chodzi.

Wyjatki to w tej tarczy ;p kolo zegaraka.
No on ma avasta.Ten problem ma od dzisiaj bo grzebal cos w moj komputer i cos tam zrobil chyba.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2011 17:15 przez Ziemniaczek.)
02-07-2011 17:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Makasz Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 65
Dołączył: Sep 2010
Lokalizacja: Poznań
East: MrGreatFeeder Obserwuj grę
NA: Makasz Obserwuj grę


Post: #9
RE: Problem z lolem (firewall)
Mój kolega miał to samo. Spatchował grę na innym kompie i skopiował pliki, pomogło. :)
02-07-2011 17:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
icebeastpl Offline
Rampage
**

Liczba postów: 116
Dołączył: Oct 2010


Post: #10
RE: Problem z lolem (firewall)
dobra juz mi dziala cos pogrzebalem w tym firewallu i jakos sie naprawilo
dzieki za pomoc wszystkim i sory za brak przecinkow ale sie spieszylem

02-07-2011 17:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości