Odpowiedz 
Nie można wczyatac Direct3d
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #1
Nie można wczyatac Direct3d
Witam! Wiem że ten temat był poruszony , ale mam z nim wiekszy problem, czytalem na roznych forach ze trzeba zainstalowac od nowa sterowniki od karty graficznej (mam windowsa 7 64bit) a wiec prubuje usunac ale trzeba uruchomic ponownie komputer. Po uruchomieniu sterowniki do karty graficznej same mi sie instaluja dlaczego ? A z directem gdy instaluje direct-a 11 pisze mi ze na komputerze jest juz zainstalowana wersja rownowazaca lub nowsza, po sprawdzeniu na dx-diag wersja directa to 6..... Ma ktos jakis pomysl jak to zrobic gdyz LoL mi sie spodobal i chcialbym w niego pograc
14-04-2013 08:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Draciel Offline
Legendary
******

Liczba postów: 2,210
Dołączył: Aug 2012
East: DracielG Obserwuj grę
West: Cold Lynx Obserwuj grę

Fnatic Fan Cloud 9 Fan Team SoloMid Fan


Post: #2
RE: Nie można wczyatac Direct3d
Specyfikacja komputera ?

[Obrazek: DracielG_eune_62_3_nozg.png]
"Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ"
♪ Turrets, Missles, Lasers, Makes Me, Larger, Smarter, Better, Donger. ♪
14-04-2013 08:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #3
RE: Nie można wczyatac Direct3d
Karta graficzna ATI radeon hd5450 ram 1gb ddr2 dysk 350gb sata2 plyta glowna asrock N68C-S UCC Procek AMD Athlon 64 x2 dual core 2,10ghz
14-04-2013 08:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
fx Plessiø Offline
Crystal [ciach] Weed

Liczba postów: 1,126
Dołączył: Sep 2011
Lokalizacja: Summoners Rift
East: fx Plessio Obserwuj grę
West: HasBeenBanned Obserwuj grę
NA: Plessio Obserwuj grę

Forum Awards 2013 - 31. Najlepszy avatar Gambit Gaming Fan Team SoloMid Fan


Post: #4
RE: Nie można wczyatac Direct3d
Mi działało po zainstalowaniu sterowników z neta. http://www.programs.pl/sterownik,5238,AT...-5450.html spróbuj.
14-04-2013 09:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #5
RE: Nie można wczyatac Direct3d
z tej strony nie da sie sciagnac.... a tak poza tym sciagalem z instalek amd catalyst studio 13.1
14-04-2013 09:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Draciel Offline
Legendary
******

Liczba postów: 2,210
Dołączył: Aug 2012
East: DracielG Obserwuj grę
West: Cold Lynx Obserwuj grę

Fnatic Fan Cloud 9 Fan Team SoloMid Fan


Post: #6
RE: Nie można wczyatac Direct3d
Sprobuj wywalic stery driver sweeper. Sprawdz czy masz hardware acceleration na full:
na xpeku bylo: display properties --> settings --> advanced --> troubleshoot. Ale nie wiem czy na 7 bedzie tak samo.

Ostatecznie mozesz sprobowac sciagnac sweep shader (procek przejmuje stery nad generowaniem trojkacikow), ale nie wiem na ilu fpsach pojdzie.

[Obrazek: DracielG_eune_62_3_nozg.png]
"Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ"
♪ Turrets, Missles, Lasers, Makes Me, Larger, Smarter, Better, Donger. ♪
14-04-2013 09:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #7
RE: Nie można wczyatac Direct3d
a jak na windows 7? mam go dopiero od kilku dni... ale myslalem jeszcze i instalacji drugiego windowsa (xp proffesional) ale nwm czy komputer nie bedzie przez to wolniejszy
14-04-2013 09:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Draciel Offline
Legendary
******

Liczba postów: 2,210
Dołączył: Aug 2012
East: DracielG Obserwuj grę
West: Cold Lynx Obserwuj grę

Fnatic Fan Cloud 9 Fan Team SoloMid Fan


Post: #8
RE: Nie można wczyatac Direct3d
ja tez Ci nie powiem gdzie moze byc to ustawienie, bo windowsa 7 nigdy nie uzywalem. Ale np; jak chce zagrac w minecrafta to mi wywala blad "bad video card drivers" musze zmniejszyc hardware acceleration do polowy i dopiero sie wlacza. Znowuz jak nie przestawie tego i jak wlaczam lola to wyskakuje "Could not load direct 3d".

nie powinien byc wolniejszy, tylko musza byc na innych partycjach ofc. Bardzo dawno temu, ojca nie dalo sie przekonac do uzywania windowsa xp. Musielismy postawic windowsa XP i 98 :D
Ale nie bylo zadnych problemow z spowolnieniem kompa. Dzialal tak samo.

[Obrazek: DracielG_eune_62_3_nozg.png]
"Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ"
♪ Turrets, Missles, Lasers, Makes Me, Larger, Smarter, Better, Donger. ♪
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2013 09:22 przez Draciel.)
14-04-2013 09:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #9
RE: Nie można wczyatac Direct3d
dzieki ale musze sobie zalatwic jeszcze xp i moze bedzie po problemie
14-04-2013 09:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
fx Plessiø Offline
Crystal [ciach] Weed

Liczba postów: 1,126
Dołączył: Sep 2011
Lokalizacja: Summoners Rift
East: fx Plessio Obserwuj grę
West: HasBeenBanned Obserwuj grę
NA: Plessio Obserwuj grę

Forum Awards 2013 - 31. Najlepszy avatar Gambit Gaming Fan Team SoloMid Fan


Post: #10
RE: Nie można wczyatac Direct3d
(14-04-2013 09:13)NoGooD1998 napisał(a):  z tej strony nie da sie sciagnac.... a tak poza tym sciagalem z instalek amd catalyst studio 13.1

Jak niby nie da się ściągnąć?
14-04-2013 09:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Żaberzwłok Offline
Żabcia

Liczba postów: 2,523
Dołączył: Aug 2010
Lokalizacja: Torchlight II > Bablo Czy
East: Ostatni Obserwuj grę
West: Forumowy Obserwuj grę
NA: Smok Obserwuj grę

Forum Awards 2013 - 9. Najbardziej znienawidzony użytkownik Forum Awards 2013 - 13. Najbardziej negatywnie zakręcony


Post: #11
RE: Nie można wczyatac Direct3d
Daj mi ten komunikat o problemie wczytania Direct3D.

Z tego co wiem i zauważyłam(zwłaszcza na starszych grach) to ten błąd pojawia się też, jeśli gra ma ustawioną zbyt dużą rozdzielczość, której Direct nie daje rady odczytać i stąd błąd wywala. W tym przypadku musisz znaleźć w folderze lola plik z konfiguracją i ręcznie zmienić rozdzielczość na mniejszą.
14-04-2013 09:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #12
RE: Nie można wczyatac Direct3d
http://www.pcpitstop.com/drivers/downloa...eries.html na ta strone mnie przekierowywuje, a tam nie ma wersji udostepnionej na windows7 64bity...
14-04-2013 09:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Draciel Offline
Legendary
******

Liczba postów: 2,210
Dołączył: Aug 2012
East: DracielG Obserwuj grę
West: Cold Lynx Obserwuj grę

Fnatic Fan Cloud 9 Fan Team SoloMid Fan


Post: #13
RE: Nie można wczyatac Direct3d
Sprobuj jeszcze podmienic to do:
X:\\Riot Games\League of Legends\Config\game.cfg

Spoiler:
[General]
BindSysKeys=0
OSXMouseAcceleration=1
AutoAcquireTarget=1
EnableAudio=0
GameMouseSpeed=10

SystemMouseSpeed=0
UserSetResolution=1

BorderlessWindow=0
EnableLightFx=0
Windowed=0
PredictMovement=0
WaitForVerticalSync=0
Colors=32
Height=768
Width=1024
SystemMouseSpeed=10



[HUD]
FlashScreenWhenStunned=1
ShowAttackRadius=0
ItemShopItemDisplayMode=0
ItemShopStartPane=0
ShowTimestamps=1

ObjectTooltips=0

ChatScale=84.3877

FlashScreenWhenDamaged=0

AllChannelChatHiddenMsgSpectator=1

ShowAllChannelChat=1

DrawCenterHudWall=0

LockCamera=0
NumericCooldownFormat=2
SmartCastOnKeyRelease=1
EnableSnowEffect=1
EnableLineMissileVis=0
FlipMiniMap=0
AllChannelChatHiddenMsg=1



[Performance]

EnableHUDAnimations=0
ShadowsEnabled=1
PerPixelPointLighting=1
EnableParticleOptimizations=0
AdvancedShader=0
FrameCapType=0
ShadowQuality=0
EffectsQuality=0
GammaEnabled=1
Full3DModeEnabled=0
EnvironmentQuality=0
CharacterQuality=0
AutoPerformanceSettings=0


[FloatingText]
OMW_Enabled=1

Gold_Enabled=1

Legacy_Enabled=0
Debug_Enabled=1

LegacyCritical_Enabled=1

EnemyCritical_Enabled=1

Critical_Enabled=1



[Replay]

EnableHelpTip=0



[ColorPalette]

ColorPalette=2



[Volume]
MusicVolume=0.6186
VoiceVolume=0.5520
SfxVolume=0.5104
MasterVolume=0.4938

[Obrazek: DracielG_eune_62_3_nozg.png]
"Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ"
♪ Turrets, Missles, Lasers, Makes Me, Larger, Smarter, Better, Donger. ♪
14-04-2013 09:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #14
RE: Nie można wczyatac Direct3d
kolego/zanko tu chodzi o to ze nie moge zainstalowac directa 11 sprawdzacjac wersje pisze mi ze mam directa 6... a watpie aby w tej wersji byl efekt 3d ale nie moge jej zaktualizowac

dalej nic ....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2013 09:26 przez NoGooD1998.)
14-04-2013 09:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
fx Plessiø Offline
Crystal [ciach] Weed

Liczba postów: 1,126
Dołączył: Sep 2011
Lokalizacja: Summoners Rift
East: fx Plessio Obserwuj grę
West: HasBeenBanned Obserwuj grę
NA: Plessio Obserwuj grę

Forum Awards 2013 - 31. Najlepszy avatar Gambit Gaming Fan Team SoloMid Fan


Post: #15
RE: Nie można wczyatac Direct3d
(14-04-2013 09:22)NoGooD1998 napisał(a):  http://www.pcpitstop.com/drivers/downloa...eries.html na ta strone mnie przekierowywuje, a tam nie ma wersji udostepnionej na windows7 64bity...

http://www.programs.pl/sterownik,5238,1,link.html masz bezpośredni link do ściągnięcia.
14-04-2013 09:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #16
RE: Nie można wczyatac Direct3d
no dobrze ale przekierowywuje mnie na ta strone pcpitstop... pisze pobieranie za chwile sie rozpocznie a ono mnie wywala na tamta strone....
14-04-2013 09:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
fx Plessiø Offline
Crystal [ciach] Weed

Liczba postów: 1,126
Dołączył: Sep 2011
Lokalizacja: Summoners Rift
East: fx Plessio Obserwuj grę
West: HasBeenBanned Obserwuj grę
NA: Plessio Obserwuj grę

Forum Awards 2013 - 31. Najlepszy avatar Gambit Gaming Fan Team SoloMid Fan


Post: #17
RE: Nie można wczyatac Direct3d
(14-04-2013 09:30)NoGooD1998 napisał(a):  no dobrze ale przekierowywuje mnie na ta strone pcpitstop... pisze pobieranie za chwile sie rozpocznie a ono mnie wywala na tamta strone....

http://driverscollection.com/?H=Radeon%20HD%205450 Obczaj to.
14-04-2013 09:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NoGooD1998 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 11
Dołączył: Apr 2013


Post: #18
RE: Nie można wczyatac Direct3d
nie dziala......... ale kilka sterownikow instalowalem takze tu raczej nie chodzi o to tylko ze te sterowniki co sa on sa dopasowane do directa 6 wiekszym problemem jest jak usunac te sterowniki zebu nie instalowaly sie same od nowa
14-04-2013 09:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości