Odpowiedz 
Malo fps w lolu
Nygus93 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 1
Dołączył: Oct 2011


Post: #1
Sad Malo fps w lolu
Moje dane kompa:
-intel core 2 4300 1,80 GHz (2 CPUs)
- 2,5 GB RAM
- NVIDIA GeForce 220 GT (1024 mb)

Podczas gry mam jakies 20 fps , ale juz przy kilania monsterow 5 , a jeszcze gorzej jest przy gangach , nic nie daje zmiana grafy na very low itp . gdy wyłączam lolclient przez chwile mam 60 fps , ale za chwile znowu 3,4 6 itp . POMOCY :(

@edit jestem po formacie przejezdzalem cleanerem i antivirem , nie ma syfu . ;/

@edit wylaczylem i nic.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2011 18:04 przez Nygus93.)
15-10-2011 12:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
NieZnam Offline
Sprzedawca Frytek
******

Liczba postów: 1,074
Dołączył: Feb 2011
Lokalizacja: Świat
West: BRAK Obserwuj grę


Post: #2
RE: Malo fps w lolu
Kilka osób tak miało jest tam jakiś sposób na to. Problem wystąpił po ptachu.
Jak go rozwiązac nie pamiętam ale było to na forum poszukaj w dziele problemy

A nie masz syfu na kompie? Moze jakieś porzadki ?

15-10-2011 12:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Huzi Offline
mutation, deviation!
********

Liczba postów: 585
Dołączył: Dec 2010
Lokalizacja: Gliwice
East: Huzoslaw Obserwuj grę

Moderator


Post: #3
RE: Malo fps w lolu
Wyłączyć cienie i powinno być lepiej.
15-10-2011 13:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Łysy Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2011


Post: #4
RE: Malo fps w lolu
tez tak mam, wszystko jest ustawione na minimum a podczas tf mam 5 fps, wszystkiego juz probowalem i nic
15-10-2011 14:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Thiv Online
Arbiter Elegantiarum
*****

Liczba postów: 716
Dołączył: Sep 2010
Lokalizacja: nope.


Post: #5
RE: Malo fps w lolu
mam gorszego kompa a mam na maxa wszystko i 60 fpsow caigle :O

[Obrazek: iv96pl.jpg]
15-10-2011 14:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Łysy Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2011


Post: #6
RE: Malo fps w lolu
zrobilem tak jak napisal kasuxd i wszystko dziala plynnie :)


Cytat:Witaj ****,

Twój problem dotyczy podzespołów komputera lub ustawień graficznych League of Legends. Jeśli nastąpiła awaria, przeprowadź grę testową (samouczek lub grę bez innych użytkowników, czyli z botami). Z góry przepraszam za dużą ilość czynności do wykonania. Wiadomość ta ma na celu rozwiązać Twój problem najszybciej jak się da, bez konieczności narażania Cię na czekanie pomiędzy kolejnymi etapami. KONIECZNE jest, abyś wykonał każdy wymieniony krok oraz powiadomił mnie, jeśli nie możesz tego zrobić.

Najprostszym rozwiązaniem jest uaktualnienie Sterowników karty graficznej:
1) Uaktualnij Sterowniki karty graficznej:
http://support.leagueoflegends.com/entri...rd-drivers

Wypróbuj też i inne sposoby:
2) Uaktualnij DirectX:
http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl...6652cd92a3

3) Odinstaluj program antywirusowy (kontaktując się ze mną napisz jakiego używasz)

4) Przeskanuj komputer programem Malware Bytes: (napisz, czy coś wykrył)
http://www.malwarebytes.org/

5) W ustawieniach gry zmień opcje na:
Tryb okienkowy: Odznacz
Jakość postaci: Bardzo niska
Jakość otoczenia: Bardzo niska
Jakość efektów: Niska
Szybki teren: Odznacz
Cienie: Brak cieni
Maksymalna liczba klatek na sekundę: Test wydajnościowy
Czekaj na synchronizację pionową: Odznacz
Rozdzielczość: Upewnij się, że rozdzielczość gry zgadza się z rozdzielczością twojego monitora i czy masz uruchomiony Pełny ekran.

Aby ustawić rozdzielczość monitora:
Kliknij prawym klawiszem tło pulpitu
Wybierz Właściwości (lub Personalizuj w Windows Vista i Windows 7)
Wybierz zakładkę Ustawienia
Twoja rozdzielczość widnieje pod napisem Rozdzielczość ekranu

6) Wyłącz ustawienia anty-aliasingu dla League of Legends:
http://support.leagueoflegends.com/entri...-z-grafika

7) Wyłącz Aero (tylko dla Windows7/Vista)
Start > Wyszukaj Aero > Kolor i wygląd okien > Zaawansowane ustawienia wyglądu... > Wybierz motyw bez Aero

8) Ustaw wydajność Windows na Najlepszą wydajność:
Kliknij prawym przyciskiem myszy Komputer > Właściwości > Zaawansowane ustawienia systemu > Wydajność > Ustawienia > Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności > Zaawansowane > Dopasuje w celu uzyskania najlepszej wydajności przez: Programy.
UWAGA: W Windows XP jest to suwak.

Każdemu krok posiada numer. Jeśli problem będzie się nadal pojawiać, napisz, jak udany był każdy etap, abym wiedział, że niczego nie przeoczyłem.

Do weryfikacji dołącz poniższe informacje, abym mógł zająć się dalszym rozwiązywaniem Twojego problemu.

1) DxDiag, który pokaże mi dokładną konfigurację Twojego sprzętu:
Jak zaopatrzyć się w DxDiag: http://support.leagueoflegends.com/entri...u-na-forum

2) Listę uruchomionych procesów:
http://support.leagueoflegends.com/entri...ocess-list

3) Najświeższy dziennik r3d z okresu, w którym wystąpiły problemy z FPS:
Informacje o dzienniku http://support.leagueoflegends.com/entries/20076987

Dziękuję Ci za poświęcony czas na wykonanie wszystkich czynności. Jeśli problemy będą nadal występować lub konieczne okażą się wyjaśnienia, pytaj śmiało.

Pozdrawiam,

Tekkichi
Polish Player Support Specialist

Napisalem do supportu przeinstalowalem wszystko tak jak mi kazal, i teraz juz stale 60 Smile
15-10-2011 14:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
hasati Offline
Dominating
****

Liczba postów: 358
Dołączył: Jan 2011


Post: #7
RE: Malo fps w lolu
(15-10-2011 14:32)Thiv napisał(a):  mam gorszego kompa a mam na maxa wszystko i 60 fpsow caigle :O
Nie ćpaj

[Obrazek: 7074805846966d8a1c985cf29f8e725b.png]
16-10-2011 11:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lesiakoo123 Offline
Killing Spree
*

Liczba postów: 1
Dołączył: Oct 2011


Post: #8
RE: Malo fps w lolu
Może ktoś napisać pełne linki? Bardzo bym o to prosił ponieważ mam taki sam problem ,a gdy klikam w link wyskakuje mi coś takiego "Oops. The page you were looking for doesn't exist." Pewnie to dlatego że są kropki w adresie. Proszę o naprawienie tych linków.

Już mam , znalazłem posty hasuxd.
przepraszam za problem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2011 10:23 przez lesiakoo123.)
30-10-2011 10:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości